New investigations

Чим небезпечний хламідіоз?

Хламідіоз – це поширене захворювання, що передається статевим шляхом (ЗПСШ). Збудником захворювання є бактерії Chlamydia trachomatis. Хламідіоз піддається лікуванню. Заразитися хламідіозом можливо під час вагінального, анального або орального сексу з хворим на хламідіоз. Багато людей, які інфіковані Chlamydia trachomatis, не знають про це і несвідомо інфікують інших.

Вагітність і хламідіоз

Хламідіоз передається від хворої матері до дитини під час пологів. Бактерії Chlamydia trachomatis також можуть призвести до передчасних пологів. Діагностований хламідіоз матері може призвести до інфікування очей дитини або розвитку пневмонії у немовляти. Зверніться до вашого лікуючого лікаря: обстеження та лікування – найкращий спосіб запобігти проблемам зі здоров’ям.

Симптоми хламідіозу у жінок

Хламідіоз часто не має симптомів, однак наявність інфекції може серйозно пошкодити репродуктивну систему жінки (утворення рубцевої тканини, яка блокує фалопієві труби, позаматкова вагітність, безпліддя, тривалий біль у області живота/тазу). До того ж, не маючи симптомів, жінка є джерелом інфекції і може передавати її іншим статевим партнерам. 

Симптоми можуть з'явитися лише через кілька тижнів після статевого акту з партнером, хворим на хламідіоз. Жінки з симптомами можуть помітити:

  • аномальні виділення з піхви;
  • біль під час статевого акту;
  • відчуття печіння під час сечовипускання.

Якщо хламідії інфікують пряму кишку (у чоловіків або жінок), це може викликати ректальний біль, виділення та кровотечу.

Симптоми хламідіозу у чоловіків

Хламідіоз рідше вражає репродуктивну систему чоловіків, однак інфекція може призвести до безпліддя, болю у паховій області. Симптоми хламідіозу у чоловіків можуть включати:

  • виділення з пеніса;
  • відчуття печіння при сечовипусканні;
  • біль і набряк в одному або обох яєчках.

Як зменшити ризик зараження на хламідіоз?

Єдиним способом повністю уникнути ЗПСШ – це відмова від будь-яких сексуальних контактів. Зменшити ризик зараження хламідіозом можливо, якщо дотримуватися наступних правил:

  • перебування у тривалих та довірливих стосунках;
  • правильне використання презервативів під час кожного статевого акту.

Діагностика та лікування хламідіозу у клініці ЦСМ УЛДЦ

Лабораторні дослідження дозволяють діагностувати хламідіоз. Хламідіоз піддається лікуванню, однак, незважаючи на те, що ліки «зупинять» інфекцію, вони не усунуть будь-які незворотні пошкодження, спричинені хворобою. Повторне зараження бактеріями Chlamydia trachomatis є поширеним явищем. Пацієнт повинен пройти повторне тестування приблизно через три місяці після лікування, навіть якщо його статевий партнер(ка) отримує лікування. Пацієнт не повинен вступати у будь-які інтимні стосунки, доки він та його статевий партнер(ка) не закінчать лікування.

Лікування хламідіозу у клініці ЦСМ УЛДЦ проводить акушер-гінеколог Процько Наталія Вікторівна. Лікар-гінеколог приймає за попереднім записом ✅ у понеділок з 15:00 до 18:00; ✅ у вівторок з 8:00 до 13:00; ✅ у четвер з 8:00 до 13:00. 

✔ Вартість консультації – 600 грн.
📍 Адреса: вул. Микільсько-Слобідська, 6-В (пішки 14 хвилин від М Лівобережна).
🖍 Для запису
– телефонуйте за номером телефону (044) 492-34-84 у будні з 8:00 до 18:00;
– пишіть повідомлення у Viber на номер +38(066) 906-80-25 або +38(093) 046-77-24 у будні з 8:00 до 18:00.