New investigations

Що таке інфекція?

Інфекція – (від лат. infectio — зараження) — це проникнення мікроорганізму (збудника) в макроорганізм і процес їхньої взаємодії. У результаті такого проникнення можливе знищення збудника, можливий розвиток латентної (прихованої) форми інфекції, можливе бактеріоносійство, можливий розвиток безсимптомної форми інфекції, або ж – активний її прояв.

Інфекційне захворювання – це крайній ступінь прояву інфекційного процесу, що характеризується клінічними симптомами, а також біохімічними, імунологічними, гістологічними та іншими змінами. Збудниками інфекційних захворювань є бактерії, віруси, грибки, паразити тощо. 

Що лікує інфекціоніст?

Інфекціоніст / лікар-інфекціоніст займається діагностикою, обстеженням та лікуванням інфекційних хворих. Інфекціоніст є експертом у діагностиці, веденні та лікуванні гострих (які виникають раптово) та хронічних (які існують протягом тривалого часу) захворювань, у тому числі

► гострі інфекції невідомої етіології;
► хронічні інфекції, які потребують постійного догляду, наприклад гепатит С та ВІЛ;
► заразні вірусні інфекції, такі як COVID-19;
► інфекції, що вражають кров, кісткову тканину, мякі тканини, тощо;
► непоширені інфекції, що передаються кліщами, комарами або паразитами;
► профілактика захворювань, які можуть виникнути під час подорожі до тропічного регіону;
► інфекції, стійкі до звичайних антибіотиків;
► гострі інфекції, спричинені різними мікроорганізмами.

Консультація інфекціоніста на Оболоні

Інфекціоніст Боброва Ірина Анатоліївна приймає пацієнтів у клініці ЦСМ УЛДЦ з 9:00 до 13:00 за попереднім записом у будні.
📍 Адреса: вул. Левка Лук'яненка (Маршала Тимошенка), 14, поруч з М «Мінська». Приміщення дитячої поліклініки Оболонського району, 1 поверх.
🖍 Для запису телефонуйте за номером телефону (044) 499-86-65 з 8:00 до 14:00 у будні.
✔️ Вартість консультації – 745 грн.