New investigations

Що таке атрофічний кольпіт?

Атрофічний кольпіт або сенільний кольпіт – поширений вид гінекологічної патології у жінок в перименопаузальному періоді (у віці 50-60 років), який найчастіше пов’язують з дефіцитом естрогену. Статеві шляхи особливо чутливі до зниження рівня естрогену: приблизно половина жінок у постменопаузі відчувають типові симптоми вагінальної та уретральної атрофії, які суттєво знижують якість життя жінки: призводять до дискомфорту, стають причиною відмови від статевого життя, замкнутості, призводять до розвитку комплексів, а іноді – до психологічних порушень. Такі патологічні стани потребують цілеспрямованого та комплексного лікування.

Симптоми вагінальної та уретральної атрофії

Незважаючи на те, що клімактеричний період є поступовим і закономірним процесом старіння, його перебіг у 50-70% жінок супроводжується патологічними симптомами:
✔️ сухість піхви та свербіння в піхві (пов’язують з порушенням кровообігу у стінках піхви і гіпоксією тканин піхви через дефіцит естрогену);
✔️ дизуричні розлади (порушення функції сечового міхура);
✔️ рецидивуючі вагінальні виділення (в умовах запалення без інфекційного збудника пов’язують з можливим розвитком лімфореї);
✔️ опущення стінок піхви;
✔️ кровоточивість слизової оболонки піхви;
✔️ сексуальні порушення (небажання і неможливість жити статевим життям).

Лікування вікових дистрофічних процесів

У лікуванні вікових дистрофічних процесів акцент ставиться на замісній гормонотерапії, однак вибір типу гормонозамісної терапії є індивідуальним для кожної пацієнтки і залежить від її віку, тривалості постменопаузи, основних скарг, абсолютних і відносних протипоказань. Якщо вас турбують дискомфортні симптоми – зверніться до лікаря-гінеколога, адже проблему можливо вирішити.

Лікування атрофічного кольпіту у клініці ЦСМ УЛДЦ біля метро Лівобережна

Акушер-гінеколог Процько Наталія Вікторівна приймає пацієнтів за попереднім записом
✅ у понеділок з 15:00 до 18:00;
✅ у вівторок з 8:00 до 13:00;
✅ у четвер з 8:00 до 13:00. 

✔️ Вартість консультації – 600 грн.
📍 Адреса: вул. Микільсько-Слобідська, 6-В (пішки 14 хвилин від М Лівобережна).
🖍 Для запису
– телефонуйте за номером телефону (044) 492-34-84 у будні з 8:00 до 18:00;
– пишіть повідомлення у Viber на номер +38(066) 906-80-25 або +38(093) 046-77-24 у будні з 8:00 до 18:00.

З повагою – клініка ЦСМ УЛДЦ. Слава Україні!