New investigations

Токсокароз – це особлива інфекція, яку викликають токсокари – мігруючі личинки собачих аскарид. Тому в зону ризику потрапляють всі любителі і володарі собак.

Паразит в процесі міграції по організму людини вражає його органи і системи та призводить до різноманітних порушень. Важливо своєчасно виявити токсокароз, але це непросто зробити: личинки та яйця токсокар не виходять з калом.

Для їх визначення існують особливі аналізи – аналіз на Антитіла до токсокар. Однак, позитивний результат аналізу на Антитіла до токсокар не завжди свідчить про наявність активного токсокарозу. Тим паче, не завжди вимагає призначення тривалого і токсичного протипаразитарного лікування, яке часто помилково призначається лікарями… ще й повторними курсами…

Антитіла можуть циркулювати в крові людини без наявності активної інфекції! Треба враховувати цілу низку додаткових клініко-лабораторних ознак і симптомів.  Аналогічна ситуація складається і з діагностикою Токсоплазмозу, тільки тут в зону ризику потрабляють володарі котиків та любителі напівсирих «живих» шашликів та біфштексів з кров`ю.

Запобігти зайвих токсичних курсів лікування Токсокарозу і Токсоплазмозу і кваліфіковано розібратися в ситуації допоможе консультація досвідченого фахівця ЦСМ УЛДЦ доктора меднаук І.А.Бобрової (головного позаштатного інфекціоніста МОЗ України і Національної академії меднаук 2009 – 2012 рр.).

З повагою, Боброва І.А., головний лікар ЦСМ УЛДЦ