New investigations

​​​​​​Що таке ультразвукова діагностика щитоподібної залози?

Ультразвукова діагностика щитоподібної залози (УЗД щитоподібної залози) – це неінвазивний метод дослідження щитоподібної залози, який дозволяє візуалізувати орган та прилеглі структури шиї та виявити зміни у тканинах. Для отримання зображення використовуються високочастотні звукові хвилі – ультразвук. Процедура не вимагає спеціальної підготовки.

Щитоподібна залоза – ендокринна залоза, яка виробляє та виділяє гормони у кров, що регулюють різноманітні функції організму. В щитоподібній залозі можуть з’являтися плямисті ділянки або вузлики, які можуть або не відчуваються (не візуалізуватися) на поверхні шкіри, однак добре візуалізуються апаратом УЗД. Приблизно від 5 до 10 відсотків дорослих мають утворення в щитоподібній залозі, які лікар може діагностувати під час обстеження. Переважна більшість цих утворень є доброякісними ділянками тканини щитоподібної залози, які не становлять небезпеки для здоров’я.

УЗД щитоподібної залози на Оболоні

УЗД щитоподібної залози на Оболоні у клініці ЦСМ УЛДЦ проводить лікар вищої категорії, інфекціоніст, гепатолог, вірусолог, д.м.н. Боброва Ірина Анатоліївна.

Дослідження проводиться за попереднім записом з 9:00 до 13:00 у будні за адресою вул. Левка Лук'яненка (Маршала Тимошенка), 14, поруч з М «Мінська». Приміщення дитячої поліклініки Оболонського району, 1 поверх.

Для запису телефонуйте за номером телефону (044) 499-86-65 з 8:00 до 14:00 у будні.

Вартість дослідження «УЗД щитоподібної залози» – 550 грн.